Jak vybrat dokonalý zásnubní prsten?

Když už se rozhodnete k velkému životnímu kroku, jako jsou zásnuby, určitě si přejete, aby bylo vše dokonalé. Jak tedy vybrat ten správný prsten, když se rozhodnete vyslovit?

Určete si, jaký je váš rozpočet 

Není nic horšího, než si vybrat prsten a následně zjistit, že se absolutně nepohybuje ve vaší cenové kategorii. Pro začátek se v klidu zamyslete, jakou sumu jste ochotni za zásnubní prsten zaplatit. Díky tomu také omezíte svůj rámec pro výběr. 

Už dávno neplatí to, že by zásnubní prsten měl stát přibližně tolik, kolik vaše tři měsíční platy. V dnešní době je důležitější zaměřit se na to, co by vaše drahá polovička ocenila. Držte se rozpočtu, který pro vás bude přijatelný a nezpůsobí vám dlouhodobou zátěž.

Pokud například víte, že si chcete pořídit prsten s drahým kamenem, nebo diamantem, můžete poměrně flexibilně pracovat s jeho velikostí. Ve výsledku se to odrazí také na celkovém rozpočtu!

Vyberte ten správný šperk 

Samotný výběr zásnubního prstenu je zřejmě nejtěžší částí. Pokud si nevíte rady, dobrým odrazovým můstkem je osobnost, vkus nebo i životní styl, který vaše partnerka nebo partner vede.

Ujistěte se, že prsten bude skutečně něčím, co bude vaše drahá polovička chtít nosit každý den. Pokud nemáte představu o designu, můžete se inspirovat na internetu, ale také ve stylu šperků, které vaše partnerka již vlastní.

Dost možná, už jste společně o zásnubách někdy mluvili anebo vám dokonce naznačila, co by se jí líbilo nebo o čem vždycky snila. Pokud je to něco specifického, co jen tak někde nenajdete, můžete se také rozhodnout pro prsten dle vašeho návrhu, zhotoveny na míru.

Není kámen, jako kámen

S kamenem se může váš zásnubní prsten naprosto proměnit. Věděli jste, že kromě barvy nebo tvaru, můžete také kamenem vyjádřit mnoho věcí? Například diamant je symbolem věčnosti a dlouhotrvajícího svazku. Proto se také nazývá 60. výročí svatby, jako svatba diamantová!

Drahým kamenem můžete z jednoduchého prstenu udělat vkusný a osobitý kousek, který bude ladit se stylem a charakterem vaší partnerky. 

Pokud jde o diamanty, máte mnoho faktorů, které vám pomohou určit co hledáte. Chcete prsten s diamantem o určité karátové hmotnosti, barvě, nebo například čistotě? Chcete-li najít dokonalý diamant, doporučujeme zvolit tvar diamantu a poté najít rovnováhu mezi velikostí a kvalitou. Někdy můžete výběrem menšího diamantu získat kvalitnější diamant.

Skvělou možností jsou také laboratorně vytvořené diamanty, které jsou cenově dostupnější než ty přírodně těžené. Laboratorně vytvořený diamant je na první pohled k nerozeznání a určitě pomůže udržet se ve vašem rozpočtu.

Na tvaru kamene také záleží

V neposlední řadě je dobré rozhodnout se, jaký tvar kamene nebo vašeho diamantu si zvolíte. Některé typy broušení jsou více tradiční a některé zase modernější.

Na každém prstu a na každé ruce tento kámen také bude vypadat jinak, tak si zkuste vzpomenout, jaké prsteny vaše partnerka nosí nebo preferuje. Snadněji si pak představíte, jaký tvar kamene se pro ni bude nejlépe hodit. 

Pochopení tvarů diamantů a způsobu, jakým zvýrazňují jeho vzhled, je pro nákup každého kamene zásadní. Díky správně zvolenému tvaru kamene, prsten doplní krásu nositele a také přesně vyjádří pocity toho, kdo jej daruje.

Péče zajistí dlouhou životnost 

Stejně jako všechno v životě, dlouhá životnost zásnubního prstene, je spojená s tím, jak se o něj budete starat. Nákupem kvality a luxusu si například zajistíte i pravidelnou péči o prsten, jeho odborné čištění nebo případné opravy, které se mohou vždycky hodit!

Poté, co si opatříte také vhodnou krabičku, už vám skutečně zbývá pouze udělat ten velký krok a vyslovit se!