Jaká je skrytá symbolika prstenů?

Nošení diamantových šperků a prstenů s různým designem ke všem příležitostem se traduje již po staletí. Různá zpracování diamantových prstenů s sebou však nesou různou symboliku. Jaký je ale význam různých designů prstenů?

Koktejlový prsten, otázka pozornosti

Koktejlový prsten také známý jako módní prsten, je výrazným kouskem, který upoutá pozornost. Koktejlové prsteny jsou symbolem feminismu. Definují je velké diamanty, drahokamy a nádherné vzory. Tyto charakteristiky se tak spojují s prsteny, které slouží jako velká prohlášení a ženy často nosí velké koktejlové prsteny pro zvýraznění své aury. 

Symbol závazku - zásnubní prsten

Zásnubní prsteny jsou symbolem lásky, věrnosti a partnerství. Zásnubní diamantové prsteny symbolizují lásku a závazek mezi dvěma lidmi, kteří se brzy vezmou. Uspořádání diamantů v tomto prstenu je obvykle provedeno tak, aby vynikl jeden velký diamant. To dotváří efekt unikátnosti a reprezentuje jedinečný svazek mezi partnery.

Design srdce, jako romantický symbol lásky

Prsten s designem srdce reprezentuje lásku, romantiku a náklonnost. Darovat prsten se srdcem znamená sdílet lásku s druhým. Tato láska může mít jak romantický charakter, tak i charakter náklonnosti mezi přáteli a rodinou. Diamantové prsteny s kamenem ve tvaru srdce pocházejí už ze středověku, ale Evropě se staly populárními ve viktoriánském období.

Květinový design - věčné jaro života

Květinové prsteny znamenají plodnost, zrození a jaro. Rozkvět květin dává novou naději do života a šíří kolem vás radost a štěstí. Květiny jsou spojovány s mládím, krásou a potěšením. Pokud chcete někomu poblahopřát k novému úspěchu, založení společnosti nebo nové životní etapě, pak je diamantový prsten s designem květin rozhodně tím pravým dárkem. 

Diamantový motýl na vašem prstu

Motýlí prsten znamená změnu, transformaci a vzkříšení. Motýl je symbolem velké životní změny. Ať už to může být stěhování na nové místo nebo překonávání překážek, tak jako proměna housenky ve velkého krásného motýla. Pro mnoho lidí je přerod v elegantního motýla výsledkem období překonávání těžkostí a prosazení jejich vnitřní krásy. Prsteny s motivem motýla jsou tak symbolem znovuzrození nebo reinkarnace.

Prsten pro štěstí? Jedině tvar “V”

Prsteny inspirované tzv. wishbone, kostí ve tvaru písmene “V” jsou symbolem dobrých přání, štěstí a lásky. Tento koncept pochází už z dob Římské říše. Mnohem později si tento design získával pozornost díky své symbolické povaze odkazující právě na tuto tradici. Tyto prsteny jsou stále oblíbené a používají se při žádostech o ruku nebo se dávají jako dárky k výročí svatby.

Designem vašeho prstenu můžete vyjádřit mnoho

Jak je patrné z tohoto článku, design diamantového prstenu s sebou nese skrytou symboliku. Ať už se jedná o vyjádření náklonnosti, věrnosti, přerodu nebo nové životní etapy. Diamantové prsteny také mohou reprezentovat osobní vyjádření a postoj. Proto je při výběru prstenu, který se chystáte darovat, dobré pamatovat i na tyto aspekty.