Nejlepší tipy na šperky vhodné jako vánoční dárky

Ať už toužíte potěšit kohokoliv, krásný šperk je perfektním dárkem k letošním Vánocům. Poradíme vám, proč a komu šperky darovat, jaké šperky jsou vhodným dárkem, ale také kde je můžete nakoupit tak, aby vyhovovaly každému vkusu a rozpočtu.

Proč darovat šperky?

Drahokamy a šperky jsou neuvěřitelně silné a přirozeně tajemné dárky k Vánocům. Jsou mocnými spojenci každého muže, protože si získají každé srdce, pomohou vám oslavit důležitou událost nebo zvláštní okamžik, či odměnit pro vás důležitou ženu za její úspěchy. 

Darovat šperk znamená darovat něco, co se nikdy nemění, co zůstává stejné a není ovlivněno časem. Pokud tedy chcete nesmrtelné vánoční dárky, které budou ženu provázet po celý život, nic lepšího neexistuje.

Prsteny, náhrdelníky, náušnice a přívěsky byly vždy symboly elegance a ženskosti. Obdržet šperk od muže zároveň vyjadřuje jeho eleganci a dobrý vkus. 

Šperky k Vánocům jsou vědomou připomínkou porozumění a ohleduplnosti, která by nikdy neměla být druhořadou volbou. Ať už je váš vkus jakýkoli, výběrem vhodného šperku můžete ukázat, jak dobře obdarovávanou osobu znáte. Dobrá volba pak bude rozhodně hrát ve váš prospěch.

Darování šperků ale také značí, že vám na dané osobě záleží. Darovat šperky k Vánocům znamená darovat něco, díky čemu se lidé cítí krásní, důležití a žádoucí. I jako nezávazný dárek, šperky od Ježíška probouzejí něčí identitu a dělají jim radost, když je nosí. 

Při výběru šperků, které darujete, ať už klasických, v souladu s módními trendy nebo třeba starších rodinných kousků, dívejte se na tyto nestárnoucí krásky jako na vánoční dárky, které dokážou upevnit stávající pouta a napravit ta přerušená. 

Ve vztahu dokáží šperky také obnovit romantiku. Prsteny, náhrdelníky a náušnice jsou předměty, které umocňují krásu vaší ženy, zvýrazňují její oči a její rysy. Tak ji nechte zazářit sestavou drahých kamenů! 

Je pravda, že šperky jsou záležitostí módy, ale jakmile šperk provází ženu po celý život, přinese jí nejen skutečné potěšení, ale bude ho také považovat za stejně důležitý jako vzpomínky, které se k němu pojí.

Komu byste měli darovat šperky?

Šperky rozjasňují duši a probouzejí intelekt. Před zrcadlem nás vždy donutí vzpomenout si na vánoční překvapení a na osobu, která nám je dala. 

Prezentace vánočním šperkem je věčně smysluplné gesto. Svou důležitost a kouzlo si totiž šperk zachová, i když vy dva zestárnete. Toto gesto znamená darovat něco neměnného, co odolává času. Něco tak krásného a stáleho jako cit, který existuje mezi milenci, rodiči a dětmi, nebo mezi sourozenci. I proto jsou šperky a drahokamy vždy bohaté na metafory a významy.

Darování speciálních kamenů jako smaragd, diamanty, rubíny nebo safíry zahrnují vzácné příběhy a záměry, které vám mohou pomoci vybrat ten správný šperk pro vámi zvolenou osobu. Váš výběr šperků pak může symbolizovat cokoliv od loajality, vášně, inspirace, moudrosti, naděje, přání všeho dobrého nebo pozitivity. 

Je pravděpodobné, že jste v běžném životě zaneprázdnění a někdy rozhodování o tom, co někomu darovat na Vánoce zabere drahocenný čas, který vás přiměje pochybovat o svých volbách.

Klenoty vám pomohou zbavit se paniky na poslední chvíli pokaždé, když budete chtít někoho obdarovat, a to nejen během Vánoc. Jejich variabilita z nich dělá skvělé vánoční dárky pro mámu, tetu, sestru, ale také pro vaši manželku, přítelkyni nebo babičku. Šperky k Vánocům se ale hodí i pro důležitou kamarádku, neteř, nebo jakoukoliv jinou dámu, na které vám záleží.

Jaké druhy šperků jsou skvělými dárky?

Druh šperků, které jako vánoční dárky zvolíte, se odvíjí od mnoha faktorů. Nejdříve je dobré ujistit se, jaký druh šperků dáma nosí. Pokud jste ji nikdy neviděli s náramkem, tento šperk od Ježíška ji pravděpodobně moc nepotěší. Naopak, pokud pravidelně nosí náušnice nebo řetízek, tyto šperky budou rozhodně sázkou na jistotu.

Jedním z faktorů je také vkus vámi obdarovávané dámy. Vždy se předem ujistěte, že víte, jaký druh šperků tato žena preferuje – miluje okázalé věci nebo má spíš ráda elegantní klasiku? V tomto případě však rozhodně platí, že je lepší upřednostnit vkus dané dámy před tím vaším (obzvláště pokud se liší).

Jaké druhy šperků jsou tedy vhodné?

Náramky

Náramky jsou jednou z nejlepších možností dárků. Existuje mnoho zábavných a cenově dostupných náramků, od těch s kouzelnou vánoční tématikou až po jednodušší a elegantnější kousky. To vše ve zlatě nebo ve stříbře v závislosti na vašem rozpočtu a preferencích.

Náhrdelníky s přívěskem

Náhrdelníky jsou jedním z klasických vánočních dárků a mohou být jedny z nejcennějších. Ukažte obdarovávané osobě, že ji milujete, výběrem krásného přívěsku s designem, který je pro ni výjimečný. Může jít o přívěsek se sněhovou vločkou značící vaše první společné Vánoce, srdce symbolizující lásku, kterou sdílí se všemi ve svém životě, nebo čtyřlístek pro štěstí.

Náušnice

Náušnice jsou vždy oblíbeným dárkem, protože jsou všestranné. Od jednoduchých diamantových cvočků a zlatých kruhů až po okázalé moderní kousky. Náušnice jsou skvělou volbou pro kohokoli ve vašem životě. Se současným širokým výběrem šperků k Vánocům nebudete mít problém najít design, který bude odpovídat její osobnosti.

Prsteny

Dejte někomu prsten a bude mít vzpomínku na celý život. K dispozici máte mnoho možností, od cenově dostupného stříbra až po extravagantní prsteny ze zlata a diamantů, které obdarovávané osobě jistě vyrazí dech. V případě vaší partnerky je však potřeba jistá obezřetnost. Nevzbuzujte naděje prstenem, pokud nemáte v úmyslu požádat ji o ruku! Můžete totiž nedopatřením zkazit veškerou vánoční atmosféru nebo přinést falešnou naději.

Kde nakoupím vánoční dárky?

Ať již hledáte jakýkoliv druh šperků k Vánocům, na internetu naleznete široký sortiment krásných a kvalitních kousků, které potěší každou dámu.

Rozhodně se ale podívejte na naši kolekci, kde najdete spoustu skvělých nápadů. Naleznete zde například nádherné náušnice pro vaši maminku, inspiraci na dokonalé náhrdelníky pro vaši přítelkyni, prsteny pro budoucí snoubenky, nebo náramky pro ostatní důležité dámy ve vašem životě.